3000 лв. глоба за данъчна служителка

  • 09 декември 2016 12:37

  • 7968
  • 0
3000 лв. глоба за данъчна служителка
© Булфото (Архив)

Апелативният съд наказа данъчна служителка за неправомерно разгласяване на данъчна и осигурителна информация с глоба от 3000 лева.

Със заповед за директора на ТД на НАП във Варна през март 2011 год. била възложена ревизия на варненско семейство по Закона за доходите на физически лица. Ревизията трябвало да извърши екип от две данъчни служителки, едната от които Бехтие Османова. През периода от 19 май 2012 до 24 май 2012 год. Османова потърсила собственика на частна счетоводна кантора във Варна В.Ив., който бил неин добър познат, и го помолила да й помогне в приключването на данъчната ревизия. Поискала от него да изготви годишните парични потоци на съпругата.

За целта данъчната служителка, която е старши инспектор по приходите, изпълняващ функциите на ръководител на екип, предоставила няколко папки с документи и цялата информация за банковите сметки на ревизираната М.Г. по електронната му поща. Файлът бил качен на десктопа на служебния компютър на частния счетоводител и можел да се вижда и от други работещи в счетоводната кантора, която изготвила два варианта на ревизионния доклад на проверяваната М.Г., както и на съпруга й Б.Г.

В предоставените от Османова документи се съдържала информация за банковите сметки на двамата, размера на доходите, приходите и дяловите им участия в различни фирми на съпрузите, както и информация за задграничните им пътувания.
Решението на Апелативния съд е окончателно.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
7968 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини