Политическият екзекутор на Дилма Русеф е отстранен от бразилския парламент

Две седмици след отстраняването на Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на от президентския пост в Бразилия, долната камара на парламента изгони депутата, който бе в основата на процедурата по импийчмънт срещу бившата президентка, съобщи Ройтерс.

Камарата на депутатите гласува с огромно мнозинство за отстраняването на бившия си председател Едуардо Куня, затова че е излъгал за тайни банкови сметки в Швейцария. Общо 450 депутати гласуваха в подкрепа на мярката, 10 гласуваха против, а 9 се въздържаха.

Куня, срещу когото са повдигнати обвинения в корупция от Върховния съд, бе отстранен за осем години от политиката и сега може да бъде арестуван, след като загуби депутатския си имунитет, посочва БТА. 58-годишният краен консерватор бе обвинен, че е излъгал парламентарната анкетна комисия, разследваща скандала с държавната петролна компания "Петробраз", отричайки да е титуляр на тайни банкови сметки в чужбина. Съдебно разследване обаче разкри, че той е собственик на поне една тайна банкова сметка в Швейцария, на която са били преведени около пет милиона долара със съмнителен произход.

Малко след като започнаха изслушванията на Куня в етичната комисия на парламента, той започна процедурата по импийчмънт срещу Русеф, която бе отстранена от длъжност от Федералния сенат на 31 август за нарушаване на закона за бюджета. Според Русеф импийчмънтът й е отмъщение от страна на Куня заради отказа на нейната Партия на трудещите се да го спаси от разследването, което в крайна сметка го изхвърли от парламента.

Коментари

  1. 2017.04.19 | 18:01
    ц р у и нейните безкрайни "цветни революции".
    1. 2017.04.19 | 18:01
      Тъп празноглавец.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Латинска Америка

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет