Лозан Панов поиска оставката на представляващия ВСС Димитър Узунов

  • 13 октомври 2016 13:14

  • 3662
  • 2
Лозан Панов поиска оставката на представляващия ВСС Димитър Узунов
© Булфото

Председателят на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет призова представляващия ВСС Димитър Узунов да преосмисли дали да остане на поста. Това стана днес по време на заседанието на ВСС.

Панов се обърна към колегите си с призив, ако Узунов сам не се оттегли, да бъде гласувана такава точка в дневния ред на ВСС на 13 октомври.

Поводът за искането му е начинът, по който представляващият ВСС Димитър Узунов е определил еднолично кой да се срещне с европрокурорите у нас. Според Панов действията на Узунов не са случайност. Той направи паралел с фалита на КТБ и последното интервю на Цветан Василев.

Според Панов казаното от банкера са проверими факти, по които няма реакция от страна на прокуратурата. „Не разбираме и какво става с проверката по случая "Яневагейт", добави Панов. „Дори това, което казва Цветан Василев да не е истина, то трябва да бъде проверено“, каза Панов.

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в заяви, че ще подкрепи такова извънредно гласуване като процедура.

Членът на ВСС Калин Калпакчиев припомни, че още от миналата седмица настоява за сменянето на Узунов и ще предложи това на следващото заседание на пленума на ВСС. Да няма предизборна кампания в залата на ВСС, призова Ясен Тодоров, като се обърна към Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет.

Малко по-късно Панов заяви пред медиите, че настоява отново за отварянето на случая "Яневагейт".

В същото време главния прокурор поиска поименна проверка на кворума на ВСС. Призован от други членове на ВСС все пак да вземе отношение, Димитър Узунов отговори, че днес не се намиралив такава процедура.

Бе проведена дискусия дали членове на съвета да дават интервюта в медии, чийто собственици са обвиняеми или подсъдими. Предложението беше на главния прокурор. „Не е работа на главния прокурор да определя свободното изразяване на мнение“, възропта Калин Калпакчиев. Именно заради негово интервю Цацаров е вносител на извънредна точка. „Не може главният прокурор да се изразява като главен цензор. Може би той живее в "антиутопична държава Прокуратурия", продължи Калпакчиев.

Поведението на една група колеги в Съвета има определена политическа окраска и следва една политическа линия“, посочи Цацаров. През февруари или март прокуратурата ще е готова с обвинителен акт по казуса с КТБ, който ще внесе в съда. Готова е о международната експертиза. По случая със записите, в които се чуват гласовете на Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и Румяна Ченалова, Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в го определи като безсмислици с врачки.

Всички твърдения за маркери от СРС-та на тези записи са несъстоятелни“, посочи главният прокурор, и припомни, че те не са предмет на СРС. „Наближава и времето, когато Румяна Ченалова ще стане подсъдима“, каза още Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и призова: „Да извадим политиката от тази зала“. След това той оттегли предложението си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3662 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.11 | 16:33

2
Живков си отиде от тоя свят с скъсани чорапи от 60ст., а тия гадове които го пазеха ще си отидат с цялото имане на държавата .

2017.01.11 | 16:32

1
Г-н Панов, червената мафия и Цацаратурата=Бойкоратурата, и на Вас, ще скрои номер, щом не разбирате от"пешеходни инциденти" Другите държави имат мафия, а тук червената мафията си има държава с Премиер Борисов- доверено лице и охранител на Живков...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини