Разведена двойка дели печалба от лотария в съда

  • 10 октомври 2016 10:13

  • 14834
  • 0
Разведена двойка дели печалба от лотария в съда
©

Лотариен билет буквално побърка разведена двойка. Магистратите в Силистра трябваше да решат необичайния казус.

След дълги години съвместен живот двама съпрузи решили да се разделят, но се хванали за гушите в спор чия е собствеността върху имуществото, придобито чрез спечелен от жената лотариен билет. С парите от печалбата те купили къща с дворно място в село, намиращо се близо до Дулово. Имотът бил придобит по време на брака, но според жената съществували доказателства, че той е закупен изцяло с нейни средства без участието на вече бившия й съпруг.

През 1997 г., докато мъжът бил на работа в чужбина, съпругата му спечелила лек автомобил от лотарийна игра. Жената продала автомобила и с парите закупила имот, който бил записан на нейно име. През годините на съвместния живот в къщата не бил;и правени никакви подобрения и така било до 2015 г., когато съпрузите се развели.

Всички тези обстоятелства дали основание на жената да смята, че имуществото трябва да се присъди на нея.

В съдебната зала тя представила като доказателство изрезка от вестник от 1997 г. с нейна снимка и анонс за печалбата. Продавачите на имота заявили, че при осъществяване на сделката са знаели, че парите са от игра на лотария, че жената е семейна и съпругът й е в чужбина.

Въпреки това магистратите не са отсъдили в нейна полза. Жената обаче смята да обжалва.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
14834 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини