Повдигат обвинения на Гълъбин Боевски

  • 12 декември 2011 20:14

  • 4334
  • 5
Повдигат обвинения на Гълъбин Боевски
©

Драматични часове за Гълъбин Боевски. Утре съдът в Сао Пауло решава съдбата на олимпийският шампион по вдигане на тежести.

За първи път след ареста Боевски ще чуе обвиненията, а защитата му ще поиска от магистратите той да излезе на свобода под гаранция, съобщи БТВ.

Щангистът беше задържан на летището в Сао Паоло през октомври с 9 килограма кокаин и оттогава е в затвора, без повдигнато обвинение.

"Невинен" - това са думите, с които Гълъбин Боевски ще поиска съдът да промени мярката му за неотклонение. Съпругата му определя утрешното съдебно заседание като съдбовно.

"Каза ми, че никой адвокат не може да го измъкне, ако държавата му не застане зад него и каза, че държавата е най-силният му адвокат. Знам от него, че е написал писма до министъра на външните работи, до министър-председателя и до министъра на външните работи. И си мисля, че ще има и отворено писмо до българските медии”, каза Красимира Боевска, съпруга на Гълъбин.

Боевски няма да присъства на заседанието. Делото ще се гледа при закрити врати, а самият той ще даде показания в конферентен разговор.

„Ние знаем, че той е невинен и това, което ще се прочете там е една процедура за нас, която независимо дали ще бъде тежка или лека, ще я преживеем в този ден”, каза Красимира.  

Над 50 документа са внесени в петицията до съда от защитата на Боевски, като най-важни са уверението му за чисто съдебно минало, договорите за дарителство и препоръките от Българския олимпийски комитет и федерацията по щанги.

„Искам да го защитим, искам държавата да застане зад него, искам този ужас, който е за семейството му и за него, да свърши.  Да спре!”, споделя Красимира.

Съдът ще излезе с решение за свободата на шампиона в едноседмичен срок, а голямата надежда на Красимира е, че двамата с Гълъбин ще отпразнуват Коледа и Нова година заедно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4334 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
алекс

2011.12.14 | 00:41

5
Немога да разбера каква е тази държава която ще застане зад наркотрафикант който като се прибере в бг ще трови сумати младежи с тази бяла отрова. Вярно добър спортист но всеки трябва да си понесе последствията
sdfsdf

2011.12.13 | 16:31

4
6to da mu dadat 30,50 godini moito mnenie e da go ekstradirat do balgaria i tuka da go pusnem da si jivee 4oveka

2011.12.13 | 16:31

3
30 години
50

2011.12.13 | 16:31

2
50 da mu dadut na mangala
AlexK

2011.12.13 | 02:10

1
Този слабо ме вълнува. Искам да запитам : има ли шанс да топя килограми с карираното дупенце ( -79% ) , за 11.99 лв ? Не е проблем и да се договорим за още .

Добави коментар

Водещи новини