Алексей Петров се появи с охрана в съдебната палата

  • 12 декември 2011 10:06

  • 4968
  • 4
Алексей Петров се появи с охрана в съдебната палата
©

Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна се появи с охрана в съдебната палата, където днес беше изправен пред съда по обвинение в участие в организирана престъпна група, предаде репортер на Novini.bg.

Съдът даде ход на делото срещу групата известна като „Октопода“. Съдебна полиция беше отцепила съдебната зала, където се водеше делото. Четирима от тях, начело с Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, са обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет, която е действала от 2004 г. до февруари 2010 г. .

7 са общо обвиненията срещу бившия съветник в ДАНС, повечето са за изнудване и принуда, а едно е за разгласяване на секретна справка. Топалов е даден на съд само за 1 случай на рекет, а Цеко Йорданов - за престъпление срещу правосъдието, свързано с преписка срещу израелеца Маир Овадия. Джотолов е обвинен още за укриване на данъци.

За първото заседание освен подсъдимите ще бъдат призовани и свидетелите, сочени от прокуратурата като пострадали от Октопода. Сред тях са банкерът Георги Цветанов, бившият съдружник на Петров - Валентин Шотев, бившият полицай Николай Динков, Велизар Велизаров и Пламен Георгиев. Очаква се срещу адвокатите на Октопода да се изправи прокурорът Светлозар Костов, независимо от факта, че той бе избран за шеф на специализираната прокуратура.

Последвайте канала на

Novini.bg
4968 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ази

2012.01.06 | 18:38

4
Такива паразити на обществото трябва да се обесят. А не да се кандидатират за президент!!!! Това е страната на неограничените възможности....
С.

2011.12.13 | 08:57

3
Като махнат разните му там политически имунитети, всичко ще си дойде по местата полека-лека. А не бандюги като този да идват в съдебната зала с 6 или 7 адвоката и да се кандидатира за президент. Само дето тая с имунитетите никога няма да се случи. Докато имаш имунитет крадеш с пълни шепи, а малко преди да изтече - офейкваш в някоя топла държава, която толерира офшорките и бандитите.
eood

2011.12.13 | 03:41

2
aleksei sie nomer 1 i vinagi 6te taka
Nezalepvashto

2011.12.12 | 22:33

1
--- Прикрепено писмо (Tragikomichen ABV-Teflon) ---- Подател: evgeni slavkov До: GIS@GOVERNMENT.BG, press@president.bg, PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG Относно: Tragikomichen ABV-Teflon Дата: Понеделник, 2011, Декември 12 12:40:54 EET Бойко,ще ти опресня паметта.Като начало се започна от ГДБОП-чрез "Крушата",преминавайки през А.Луканов и до 95% ГДБОП участие както и това на Илия Павлов и В.ИЛИЕВ.Ти Борисов какво знаеш за СИК,ТИМ, ИПОН ????Малко помощ от "публиката .Ако не бе се "споминал" Лилов нямаше да има РАЗБОЙНИЦИ като Тебе,Гоце,Доган,Станишев,Сакскобурготски ,Цветанов др Герои от Поредицата АБВ . Сега ще ти кажа един метод за изпробване на продукти по БДС дали издържат на изискванията : Щеш ,не щеш Борисов тези които те направиха "Продукт" ще те сложат на тефлоново покритие да не залепваш.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини