Подвигнаха още две обвинения на кмета на Перущица

  • 15 септември 2016 13:12

  • 4850
  • 1
Подвигнаха още две обвинения на кмета на Перущица
©

Две нови обвинения са повдигнати срещу кмета на Перущица Ради Минчев, съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив.

Още едно обвинение е повдигнато и на Илияна Павлова, която беше арестувана заедно с Ради Минчев и Павлин Статев при акцията на ДАНС и Икономическа полиция в общината.

Новите обвинения срещу Ради Минчев са за присвояване на общински средства на стойност 12 484 лева по сключени договори с две дружества от София. Те са за обществени поръчки, които не са им били възложени, както и за представяне на фалшив документ пред Междуведомствената комисия. По делото е установено, че собствениците на двете софийски дружества не са знаели, че участват като кандидати в процедура по Закона за обществените поръчки с община Перущица. Те не са подписвали договорите с кмета Ради Минчев и не са получавали парични средства по посочените по горе причини.

Окръжната прокуратура в Пловдив е внесла искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.

Следствените действия по случая продължават.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4850 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Баба от Северозапада

2016.09.21 | 09:12

1
Е, най-после реални действия срещу алчните и ненаситниите за пари и власт. Ако не друго, то ще загубят постовете си, чрез които цоцат незаконно, нахално и грубо.

Добави коментар

Водещи новини