Домашен арест за заподозрени в изнудване и пране на пари

  • 05 декември 2011 16:39

  • 1638
  • 0
Домашен арест за заподозрени в изнудване и пране на пари
© Булфото

Домашен арест за двама управители на транспортни фирми, заподозрени в изнудване и пране на пари по акция "Превозвачите" постанови след целодневно заседание Старозагорският окръжен съд.

Две счетоводителки, задържани допълнително като заподозрени, също бяха освободени - под парична гаранция от по 2000 лева. Най-вероятно утре ще се гледа мярката на Илия Илиев, който бе обявен за общонационално издирване и за издирване в страните от ЕС.

Акция "Превозвачите" започна в петък, след едногодишна работа по сигнали за рекет и пране на пари. Според разследващите три големи фирми, сключили договор с Мини Марица Изток за превоз на работници, са изнудвали по-малките за по-ниски тарифи на услугата.

Разликата между цената на курса и договорената стойност с Мините, според разследващите постъпвала по сметките на управителите на трите големи превозвачески дружества или пък по депозитите на техни хора. В петък, след разпит в полицията, за 72 часа бяха задържани Милан Миланов и Пенчо Стоянов - управители на превозвачески фирми, а за третият - Илия Илиев, първоначално бе издадена заповед за общонационално, а в последствие и за издирване в страните от ЕС.

Работата по установяване на престъплението продължила около година, използвани били и специални разузнавателни средства. Веществените доказателства са 10 тома, а заради СРС-тата журналистите останаха вън от съдебната зала.

Последвайте канала на

1638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини