По искане на пострадал от катастрофа, СГП прекрати наказателното производство срещу депутат

  • 11 юли 2016 16:52

  • 1640
  • 1
По искане на пострадал от катастрофа, СГП прекрати наказателното производство срещу депутат
© Булфото

Софийска градска прокуратура прекрати наказателното производство срещу народния представител от ПП ГЕРБ Иван Миховски за престъпление по транспорта въз основа на писмено заявление на пострадалата. Това съобщиха от Софийската градска прокуратура /СГП/.

На 8 февруари главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Иван Миховски за нарушаване правилата за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинена средна телесна повреда. Причината е произшествие, станало на 2 октомври миналата година около 19.50 часа в Троян на кръстовището между улиците "Васил Левски" и "Св. Св. Кирил и Методий". Иван Миховски, движейки се с несъобразена скорост с управлявания от него "Мерцедес С 350", блъснал пресичащата М. Т. Депутатът причинил по непредпазливост средна телесна повреда на пострадалата, изразяваща се във фрактура, довело до трайно затруднение на движението на краката за около три-четири месеца.

Иван Миховски бил изследван за употреба на алкохол с техническо средство - дрегер "Алкотест", който отчел положителен резултат, а именно 0,48 промила на хиляда. На Миховски е съставен акт за установяване на административно нарушение от 02.10.2015 г. за нарушение на чл. 116 от ЗДП. Актът е подписан от Миховски без възражения.

Съгласно разпоредбата на чл. 343 ал.2 от НК, реализирането на наказателна отговорност на виновното лице за това престъпление зависи от волята на пострадалия. Изричното изявление на пострадалото лице за прекратяване на наказателното производство е абсолютно основание за преустановяване на наказателната репресия. Прокуратурата дължи прекратяване на досъдебното производство.

Константин Тодоров
1640 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2016.07.12 | 11:22

1
Ввно си е платил човека или са я сплашили, кое от двете?

Добави коментар

Водещи новини