Цацаров: Прокуратурата няма възражения по съдебния закон

  • 22 юни 2016 16:03

  • 1256
  • 0
Цацаров: Прокуратурата няма възражения по съдебния закон
©

Прокуратурата подкрепя изцяло втория пакет промени в Закона за съдебната власт. Това заяви главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в на заседанието на правната комисия в парламента, където проектът влезе за обсъждане на първо четене, съобщи "Дневник".

От обвинението досега не са обявявали своето становище. Цацаров отсъстваше и от заседанието на Висшия съдебен съвет, на което проектът не получи подкрепа.

По думите на Цацаров проектът е постигнат след "непознат отдавна консенсус в Министерството на правосъдието както с всички органи на съдебната власт, така и със съсловните организации", По думите му разпоредбите са разписани не само според вижданията "на една съсловна организация и на една политическа сила". Главният прокурор не уточни какво има предвид.

"Бяха възприети диалогът и прагматичните идеи", заяви Цацаров и обяви, че втората причина за подкрепа на текста е съдържанието на самите текстове. "Нямаме никакви възражения по главата за прокуратурата. Текстовете бяха написани с наше участие, много от предложенията от ноември 2015 г. са възприети най-после. Ако вие гласувате проекта, това ще е изключително силен и ясен знак. Това не означава, че текстовете са идеални, затова и между първо и второ четене може да се нанесат корекции", обяви още Цацаров.

На заседанието на комисията присъстват още и председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд Лозан Панов и Георги Колев. Най-пространни критики имаше от главния съдебен инспектор Теодора Точкова, като председателят на правната комисия Данаил Кирилов я призова да внесе становище между първо и второ четене.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини