25-годишен русенец отива на съд за хулиганство

  • 22 юни 2016 13:22

  • 812
  • 0
25-годишен русенец отива на съд за хулиганство
©

Районна прокуратура – Русе е внесла в съда обвинител акт срещу 25-годишен мъж, който по хулигански подбуди, нанесъл побой и причинил телесни повреди на двама младежи - престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл. 130 ал.2 вр. ал.1 от НК. Информацията съобщават от институцията в града.

Обвинението срещу Илиян Й. е за това, че на 2 септември 2015г. в гр. Русе, по „хулигански подбуди“, причинил на двама - Михаил С. и Румен М., леки телесни повреди, изразяващи се в болки и страдания.

Двамата пострадали са приятели. На 2 септември, около 02.00 часа след полунощ, преди да се приберат по домовете си, младежите решили да изпият по една топла напитка, спрели се до кафе-автомат, монтиран в търговски комплекс и седнали на стълбите пред обекта. Докато разговаряли, при тях се приближил обвиняемият като им казал „Здрасти, какво става?“. Те го поздравили от учтивост, но не го включили в разговора. Обвиняемият, без причина, започнал да се заяжда с тях, да посяга с юмрук към лицето на Румен М.- първоначално като „на шега, като боксова игра“. В един момент се изплюл в лицето му, при което последния се изправил с думите „Стига глупости“. Тогава Илиян Й. му нанесъл силен юмручен удар в главата, при който диоптричните му очила изхвръкнали и паднали на земята. Михайл С. се опитал да предпази приятеля си, но също бил ударен с ритник в гърдите. Пострадалите заявили, че не желаят да влизат в конфликт и проблеми, но обвиняемият продължил да им нанася удари. Едва която разбрал че Михаил С. се е обадил на полиция за помощ побързал да си тръгне.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Русе.

Последвайте канала на

Калина Христова
812 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини