Арестуваха криминално проявени за хулигантство

  • 16 декември 2012 10:50

  • 938
  • 0
Арестуваха криминално проявени за хулигантство
©

Двама криминално проявени са задържани за оказана съпротива на полицейски служители и нарушаване на обществения ред в Свищов.

Снощи около 22,30 ч. пред заведение в крайдунавския град 37-годишен мъж от русенското село Кривина в явно нетрезво състояние е извършил непристойни действия, нарушаващи обществения ред. На мястото е бил изпратен полицейски екип, който пияният мъж посрещнал с обиди, псувни и закани. Той е оказал съпротива, нанесъл е ритници по краката на полицейски служител, направил е опит да скъса пангон от униформата на единия и дърпал за реверите и светлоотразителната жилетка другия полицейски служител.

37-годишният мъж не е изпълнил разпореждането им да прекрати грубото нарушение на обществения ред и е осуетил полицейската проверка. Развилнелият се бил задържан и съпроводен до сградата на полицейското управление в града, където продължил да отправя обиди и псувни към полицейски служители. Отказал е да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Преглед на ритнатия полицай е установил, че има хематом на коляното. По случая е образувано бързо производство за хулиганство.

Същата нощ полицейските служители задържали още един за непристойни действия. В центъра на свищовското село Козловец 46-годишен мъж, известен на полицията и осъждан за кражби, хулиганства и др., в явно нетрезво състояние е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и е оказал съпротива срещу орган на властта, като е отпарвил към тях обиди и псувни. Почерпеният мъж не е изпълнил разпореждане на полицейски служител да прекрати грубото си държане и е осуетил полицейска проверка, като е отказал да предостави документ за самоличност. Дал е кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

Последвайте канала на

938 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини