Екатерина Захариева сезира прокуратурата за издевателствата в затвора в Белене (видео)

  • 08 юни 2016 12:56

  • 2503
  • 1
Екатерина Захариева сезира прокуратурата за издевателствата в затвора в Белене (видео)
© Булфото

Министърът на правосъдието Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на обяви, че е сезирала прокуратурата за издевателствата в затвора в Белене, предаде репортер на Новини.бг.

Това се случва след излъчен репортаж на БТВ за насилието в затвора. Тя е разпоредила и проверка от страна на Инспектората на министерството по Закона за администрацията.

От Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" съобщиха, че част от кадрите са от 2013 година и за инцидентите вече има влезли в сила присъди.

От министерството на правосъдието посочват, че от 1 януари 2014 г. до настоящия момент са постъпили 80 сигнали и жалби, свързани със затвора в Белене, по които е извършена проверка и са наложени дисциплинарни наказания по Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража. Има и десет случая на регистрирани травми на лишените от свобода. За всички случаи са уведомени съответните прокуратури - Окръжна прокуратура - Плевен и Районна прокуратура - Левски, отбелязват от Министерството на правосъдието.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2503 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бакъря

2016.06.09 | 08:13

1
"Най-опасни за обществото и държавата са работливите простаци" - бе казал преди години един български академик.И аз вече мисля така.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини