Захариева недоумява какво се случва във ВСС: Чух абсурдни предложения (видео)

  • 13 юни 2016 08:07

  • 4804
  • 2
Захариева недоумява какво се случва във ВСС: Чух абсурдни предложения (видео)
©

"Не разбрах какво гласува ВСС, не следих заседанието в подробности, бях в Люксенбург по други важни дела". Това заяви в ефира на БНТ правосъдният министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

"Законопроектът се обсъждаше повече от 3 месеца, чух абсурдни предложения и коментари на текстове, които ВСС са предложили. Имали са бурни дебати, не са го одобрили.Така че се надявам, ако има някакви конструктивни предложения да бъдат изпратени днес, за да ги обсъдим", добави още тя.

"Единствените забележки на представителите на ВСС по време на обсъждането в Съвета по прилагане на актуализираната стратегия за съдебна реформа бяха по главата за Инспектората към ВСС. Голяма част от критиките днес бяха по текстове, вече подкрепени от ВСС. Нещо повече, част от текстовете, които бяха критикувани днес, бяха предложени именно от ВСС - например за атестирането на членовете на ВСС и част от текстовете за кариерното израстване, което прави отрицателното им становище още по-нелепо", мисли Захариева.

"Дано това е недоразумение, защото в противен случай никой няма да ги слуша вече. Това нещо, което се случи с галсуването удря върху репутацията на цялата държава, не може Висшият съдебен съвет да се излага така", смята Захариева. И добави, че самата тя е притеснена и изумена от решенията на ВСС.

"Нека се стегнем и си свършим рабоата докрай, Прокуратурата в целия свят е вертикална структура, предлагаме много изменения, отделният прокурор да може сам да решава за делата си и т.н. Съществени са измененията в прокуратурата", подчерта още тя.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4804 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gost

2016.06.14 | 21:15

2
Zaharieva,niama kontrol i vseki si pravi kakvoto si iska v prokoraturata//Ti li ne znaesch,ti li ne znaesch//.

2016.06.13 | 18:08

1
Умна жена! Да му мислят бандитите...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини