Екатерина Захариева се срещна в Лондон с германския си колега Хайко Маас

  • 12 май 2016 16:22

  • 1493
  • 0
Екатерина Захариева се срещна в Лондон с германския си колега Хайко Маас
© Булфото (архив)

Провеждането на двустранни експертни срещи договори днес правосъдният министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на на среща с германския си колега Хайко Маас.

Двамата разговаряха в Лондон по време на срещата на върха на държавните и правителствени ръководители, посветена на борбата с корупцията, съобщи пресцентърът на Министерството на правосъдието. Министър Захариева е част от българската делегация, водена от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Федералният германски министър на правосъдието Хайко Маас прие българското предложение за двустранни семинари и конференции, които ще подпомогнат обмяната на опит и ще бъдат полезни при решаването на текущи проблеми и практически казуси от областта на правораздаването.

Министър Захариева благодари на Маас за бързата реакция на Германия, която се съгласи да изпрати експерт за участие в мисията, която ще направи независим анализ на прокуратурата. Маас даде пред българския си колега висока оценка за домакинството на Конференцията на министрите на правосъдието на страните от Съвета на Европа, която се проведе в София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1493 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини