Лазар Груев: ВСС трябва да кадрува с по - голяма ритмичност

  • 25 ноември 2011 07:28

  • 1396
  • 0
Лазар Груев: ВСС трябва да кадрува с по - голяма ритмичност
©

Съдилищата и прокуратурата трябва да бъдат доста по-активни и да потърсят и излъчат в публичната процедура почтени хора, които да работят във Висшия съдебен съвет, каза в интервю за БТА председателят на Върховния касационен съд Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва.

Всеки следващ ВСС трябва да извършва кадруване с по-голяма ритмичност, препоръча Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва. По думите му, забавянето на назначенията, преместванията и повишенията създава страхотни трудности. Народното събрание в много по-голяма степен трябва да приложи онова, което ние се стремим да прилагаме при избора на квотата на съдебната власт, каза Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва.

Трябва да е ясно кой предлага съответните кандидати, какви са качествата им, защо ги предлага, да бъдат подложени на публично обсъждане, да изложат свои виждания, да се представят на обществото, заяви той. И след като изберем тези хора, ще знаем кой стои зад този избор, коментира председателят на ВКС.

Запитан за мнение по обичайния за края на годината дебат за допълнителните възнаграждения Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва отговори: "Веднъж завинаги ми се иска в тази държава да се изложи даден проблем такъв какъвто е. А той е: "Срамно ли е да се дават премии или допълнителни материални стимули или не?".

Председателят на ВКС смята, че когато е свършена повече работа, когато парите са спестени, а не са взети от някъде - съществува нормативна уредба как трябва да се случи стимулирането. Неговото мнение е, че има случаи, в които човек трябва да бъде възнаграден, и то единствено според приноса.

Проблемът със сградата на Софийския районния съд не е проблем на комфорта на съдиите, а къде българската държава си позволява този съд да правораздава, коментира председателят на ВКС. Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва заяви, че ще бъде крайно удовлетворен, когато този проблем започне да се решава.

Последвайте канала на

БТА
1396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини