Христо Иванов: Лоялни на Цацаров опитват да му осигурят доминация в съдийската колегия

  • 12 април 2016 14:51

  • 953
  • 0
Христо Иванов: Лоялни на Цацаров опитват да му осигурят доминация в съдийската колегия
© Булфото

Висшият съдебен съвет (ВСС) ще трябва сам да раздели състава си от парламентарната квота в прокурорската и съдийска колегии.

Разумното решение е тези, които са били съдии, непосредствено преди да станат част от Съвета, да отидат в съдийската колегия, каза пред БНР бившият министър на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

“Това е разумното и осигуряващо стабилитет разрешение, но то не може да осигури онова достатъчно мнозинство и надмощие на лобито на главния прокурор и на съдийската номенклатура в бъдещата съдийска колегия. Поради което, очевидно подмолно, текат опити и очаквания чрез натиск и различни безпринципни ходове да се прокара друго разделение, така, че някои от лоялните на главния прокурор членове на ВСС, независимо от това, че няма разумно обяснение и принципна обосновка за това, да попаднат в съдийската колегия и да осигурят мнозинство и продължаваща доминация на главния прокурор”, каза той.

Иванов припомни, че смисълът на разделението е да не се позволява прокуратурата да доминира над съда.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
953 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини