Отложиха делото на Райфъла

  • 03 февруари 2016 12:00

  • 1022
  • 0
Отложиха делото на Райфъла
© Булфото

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла, обвинен в поръчителство на убийство на конкурент и палеж на четири коли на ексдепутата Антоний Йорданов, заминава на лечение във Военно-медицинска академия. Така стартът на делото отново се провали.

Съдия Даниела Събчева уважи искането на защита адвокат Илиян Василев за тройна съдебно-медицинска експертиза на Райфъла. Вещите лица от ВМА трябва да я изготвят едновременно с лечението.

Съдът насрочи процеса за 16,17 и 18 март, като изиска от адвокатската колегия да осигури на всеки от петимата подсъдими резервен защитник.

На процеса дойдоха ексдепутатът Антоний Йорданов и съпругата му Татяна, чиито коли бяха запалени в периода 9 януари 2014 г. - 22 януари 2015 г. Йорданов ще се конституира и като граждански ищец за претърпените щети. В залата беше и Аргир Гяуров, намушкан с нож на 12 февруари 2014 г. Според обвинението поръчител на убийството е Червенков, тъй като Гяуров му се явявал конкурент като собственик на частен медицински център.

Съдът не се произнесе каква да бъде охраната му по време на лечение във ВМА-София. Вещите лица трябва да отговорят какво е заболяването на Райфъла, какво лечение е необходимо и ако се налага операция, в каква болница да бъде извършена тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1022 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини