Обвиниха Райфъла за поръчано убийство и палежи на депутатски джипове

  • 23 декември 2015 15:58

  • 1870
  • 2
Обвиниха Райфъла за поръчано убийство и палежи на депутатски джипове
© Булфото (архив)

Пловдивската окръжна прокуратура изправя на съд 49-годишния бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла.

Заедно с него ще отговарят още четирима съучастници. Червенков е обвинен за поръчково убийство и палежи на луксозни депутатски коли, съобщи 24 часа. На 12 февруари 2014 г. бизнесменът и помагачите му направили опит умишлено да умъртвят Аргир Гяуров, собственик на медицински център "Хипоталамус" в Пловдив. Той е бил намушкан многократно с нож във входа на жилищния си блок. Според обвинението, мотивът за извършване на престъплението е елиминирането Гяуров като конкурент на Червенков, който също притежава медицински център в гр. Пловдив.

За убийството на Загорски била обещана сумата от 20 000 лева. На пострадалия били причинени множество телесни повреди. За това, че не е бил умъртвен, Райфъла платил само 10 000 лева на извършителя Веселин Загорски. Червенков и помагачите му ще отговарят и за умишлени палежи на джипове на тогавашния депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов. Пред дома му изгоряха "Мерцедес ML 280" и "Тойота Ланд Круизер". Поръчката била на Райфъла, а мотивът за нея, че бизнесменът не бил избран за председател на Сдружение "Български ловно-рибарски съюз" и му бил прекратен сключения с общината 20-годишен договор за концесия на пазара на ул. "Младежка". Смятал, че вината за това е на Йорданов.

По-късно със същия мотив бил запален и джипът "Мерцедес GL 320", който е  Татяна Йорданова, съпруга на ексдепутата. Разпитани 38 свидетели, извършени са множество експертизи, огледи, претърсвания, следствени експерименти. Към момента Червенков и помагачите му са в ареста.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1870 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.28 | 22:42

2
Бивша мутра...
Ку.рю

2015.12.28 | 22:42

1
Мцъ, настояща, и то много действена!

Добави коментар

Водещи новини