Не чувствам вина, обяви акушерката Емилия Ковачева

  • 21 януари 2016 11:37

  • 7986
  • 6
Не чувствам вина, обяви акушерката Емилия Ковачева
© Булфото

Днес започна съдебният процес срещу обвинената за побой над новородено акушерка Емилия Ковачева. Очи в очи се изправиха родителите на битата Никол и бившата акушерка в болница „Софиямед“, предаде репортер на „Новини.бг“.

Тя дойде в съда със своите родители, както и с адвокат Янев. "Не чувствам вина“. Това заяви Ковачева преди началото на делото. Емилия Ковачева проговори пред медиите за първи път, след инцидента.

Относно обвиненията, че е причинила травми и на други четири новородени, Ковачева обясни, че те са имали травми от раждането. Родителите й - сем. Шопови също защитиха дъщеря си. Те казаха, че се гордеят с нея, а баща й попита как може 83 минути дъщеря му да е била 3-килограма кайма и да остане човек.

Съдът уважи гражданския иск от 400 000 лева обезщетение за родителите на битата Никол.

Припомняме, че Ковачева е обвинена в опит за убийство на четиридневно бебе в столичната болница „Софиямед”. През април миналата година Емилия Ковачева нанесла множество силни удари с ръка и стъклено шише за хранене в областта на главата и тялото на детето, задушавала го е с ръце в областта на врата му. Вследствие на ударите бебето получи тежка черепно-мозъчна травма и тежък мозъчен оток. Имаше опасност и за живота му. В медиите се появиха и записи от побоя. По-късно стана ясно, че е имало и други бебета, които са били бити от акушерката.

Адвокат Янев, защитник на обвиняемата, поиска делото да бъде върнато на досъдебното производство. Съдът не уважи молбата му, тъй като няма основание да прекрати съдебното производство и да го върне на досъдебното производство. Обвиненията са били формулирани по определения от закона начин, мотивира се съда. Във всеки един етап Ковачева е информирана по надлежния ред.

Тогава адвокат Янев поиска да му бъдат направени копия от записите на камерите. Съдът се съгласи с това негово искане и отложи делото за 17 март.

Последвайте канала на

Нора Виткова
7986 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.08.31 | 16:07

6
Пуснете жената !Следващия път ,може и да успее ! Докато и се яви вината !

2016.08.31 | 16:07

5
даже и вина не изпитва тоя изрод... психопат... но щом родителите и я защитават е ясно от къде тръгва проблема
умри

2016.08.31 | 16:07

4
таз как още не са я свитнали в самоков..... абе народе, еей овцеее..... колко ошще ще търпите бе???
Лия

2016.08.31 | 16:07

3
Мисля че за нея ще е по-добре да е в затвора.
попа

2016.08.31 | 16:07

2
Драги съдии, пуснете я на нас!!!
ВАЖНО!

2016.08.31 | 16:07

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини