Тодор спокойно легнал до любовницата си след бруталното насилие над Параскева

Окръжният съд в Пазарджик остави за постоянно в ареста Димитър Христосков и Тодор Иванов, които са обвинени в побой, довел по-късно до смъртта на 53-годишната Параскева Людова, пише в. "24 часа".

Освен това Тодор Иванов е обвинен, че е изнасилил брутално жената след побоя. Делото бе гледано при закрити врата по искане на прокуратурата, за да не се разгласяват интимни подробности от живота на жертвата.

Припомняме, преди дни Параскева почина от тежка черепно-мозъчна травма в реанимацията на областната болница в Пазарджик.

Драмата започва на Коледа - 25 декември 2015 г., в апартамента на Димитър Христосков в пазарджишкия квартал “Ставропол”. Още по обяд в жилището се събират седмина - домакинът Димитър, приятелят му Тодор Иванов, Параскева и приятелят ѝ Георги Йорданов, с когото живеят на семейни начала, приятелка на Параскева и още двама мъже.

Около 16 часа компанията вече е погълнала солидно количество алкохол. Георги решава да си ходи и започва да подканя Параскева да си тръгне с него. Междувременно приятелката ѝ и двама от мъжете вече са напуснали купона. В продължение на половин час Георги не успял да убеди солидно пияната Параскева да си тръгне с него и той напуснал компанията сам.

Двамата имат постоянна адресна регистрация в родното им село Мирянци, но живеят на квартира в Пазарджик - само на две пресечки от блока на Димитър Христосков, където празнувала компанията. Георги наел квартирата преди три десетилетия, а с Параскева живеели заедно от 6 години.

Мъжът не се трогнал, че Параскева останала на купона, защото това се случвало често, когато ходели на гости и тя пийнела повечко.

Йорданов се прибрал сам в квартирата. Димитър, Тодор и Параскева продължили разпивката. Когато алкохолът им свършил, Димитър отскочил до пазарче пред блока, откъдето купил още домашна ракия. В един момент пияните мъже проявили сексуални мераци към единствената жена в компанията, но тя започнала да се дърпа.

Убийците на Параскева обаче се топят един друг кой точно е нанесъл фаталните удари, довели до смъртта ѝ.

В показанията си Димитър Христосков твърди, че не е посягал на Параскева - приятелят му Тодор поискал да прави секс с нея, но тя отказала. Димитър видял Тодор да дърпа, удря и съблича жената и да ляга върху нея.

Сътрапезникът му Тодор Иванов пък дава показания, че видял Димитър как бие Параскева и тогава решил да прави секс с нея. Опитал, но нещата не му се получили. Веднага след това - някъде около 23 часа, си тръгнал и оставил домакина и Параскева сами.

В хода на разследването оперативни работници откриват приятелката на Тодор - Величка. Тя не е присъствала на купона у Димитър, но разказала, че около 21 часа във фаталната вечер Тодор Иванов ѝ се обадил по телефона. Казал, че е на купон, но я поканил да отиде в квартирата му да се повеселят само двамата.

Величка признала пред служителите на МВР, че с Тодор са любовници, но не живеят заедно. Тя отишла в жилището му, но него все още го нямало. Започнала да звъни на мобилния му телефон. Мъжът все повтарял, че ще се прибере всеки момент. Пристигнал в апартамента чак около 23 часа Бил видимо нервен, пиян, но адекватен. Когато приятелката му го попитала какво става, смотолевил: “Стана една беля”. Малко след това легнал и заспал, без да дава повече обяснения.

От показанията на Димитър става ясно как се развиват събитията на следващия ден - 26 декември. Малко преди 9 часа той се събудил и видял Параскева да седи на дивана в хола му. Била подпухнала, видимо още пияна, поискала чаша с вода. В този момент телефонът ѝ звъннал и той го вдигнал. Обаждала се дъщеря ѝ, която поискала да говори с майка си.

Димитър обяснил, че Параскева е в дома му, защото пили много предната вечер и тя още не била адекватна. Той твърди, че след това попитал Параскева може ли да се прибере сама до квартирата, но тя не му отговорила. Поради това взел мобилния ѝ телефон и отишъл в къщата наблизо, където било жилището на Параскева и Георги. Предал телефона на Георги и го помолил да дойде в апартамента му да си прибере жената.

Обяснил, че тя още е много пияна и той не можел да се занимава с нея. Още в първия момент, в който видял приятелката си в хола на Димитър, Георги го попитал: “Защо сте я пребили?”.

Веднага след това излязъл навън и се обадил в полицията и “Бърза помощ”. Пристигналите на мястото двама униформени заварили Параскева да седи на дивана с чаша в ръка. Вероятно това е била водата, която Димитър преди това ѝ дал. На полицаите им направило впечатление, че жената е видимо пияна и много подпухнала, а лявата страна на лицето ѝ била зачервена и подута.

Служителите попитали Парашкева какво се е случило с нея, тя отговорила, че нищо не е станало. Приятелят ѝ Георги обаче настоял да каже пред полицаите кой я е бил. Посочил Димитър и попитал в прав текст дали той я е удрял. Параскева отговорила, че Димитър не я е бил, удрял я е Тодор.

Малко след това Параскева Людова е откарана в областната болница. Щателният преглед показал, че жената е с контузия на черепа и мозъка. Счупена е теменната ѝ кост, има мозъчен кръвоизлив и оток. Открито е и счупено ребро. По половите ѝ органи имало кръвонасядания, което говорело за насилствен полов акт. Вътрешните части на бедрата ѝ били целите в синини. При прегледа и от направените изследвания докторите установили, че жената е алкохоличка.

Докато била още в съзнание, лекарка я попитала: “Биха ли те?”. “Биха ме”, отговорила Параскева. Малко след това изпаднала в кома, от която така и не излязла до смъртта си седем дни по-късно.

Според лекари въпреки положените усилия травмите на жената са били толкова тежки, че шансовете ѝ да оцелее са били минимални.

Задържаните по случая Димитър Христосков и Тодор Иванов първоначално бяха обвинени в нанасянето на тежка телесна повреда. След смъртта на Параскева Людова обаче вече са им повдигнати обвинения за убийство. Резултатите от изследванията на тъкани, взети при аутопсията на жертвата, ще покажат дали и Димитър е участвал в изнасилването

ДНК експертизите пък могат да дадат и точен отговор кой конкретно е нанесъл фаталните удари на Параскева и дали двамата заедно са я пребили.

В хода на разследването стана ясно, че и двамата мъже са били съдени за кражби, получили са условни присъди и вече са били реабилитирани за предишните си престъпления.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет