Прокуратурата разследва случаите с починалите от алкохол в Якоруда

  • 28 декември 2015 16:39

  • 1820
  • 1
Прокуратурата разследва случаите с починалите от алкохол в Якоруда
© прокуратура

Благоевградската окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство за произведения фалшив алкохол (чл. 350 ал. 3, вр. ал. 1 от НК), от консумацията на който починаха четирима души в Якоруда, съобщава "Правен свят".

В хода на разследването е установено, че на 25 декември двама души – на 38 г. и на 30 г., купили алкохола от Тайфи Метльов, местен търговец, собственик на цех за дървообработване. Двамата изпили около 1.5 - 2 л. от него. Сутринта на 26 декември 38-годишният мъж, чиито рожден ден празнували, починал, въпреки оказаната медицинска помощ. Погребан е на следващия ден.

Второто лице – 30-годишният мъж, продължил да консумира алкохол, но вече по време на колене на прасе, в което участвали и други шестима души.

Стопанинът на прасето се сдобил с пиенето след замяна на заек срещу 4 литра ракия, уточняват от държавното обвинение. На двама от компанията им прилошало и те починали вчера, по различно време на деня. Други четирима са в реанимацията на Благоевградската болница. Към настоящия момент пострадалите не са дали показания като свидетели, тъй като поради провежданото лечение не са годни за разпит. Те ще бъдат разпитани на 30 декември 2015 г. в болничното заведение, а на 4 януари 2016 г. - пред съдия. Досъдебното производство е възложено на трима разследващи полицаи, под ръководството на ОП-Благоевград.

Според прокуратурата днес са разпитани роднини на починалите лица, уточнява се откъде е бил закупен отровният алкохол, в какви бутилки е бил поставен и други необходими действия по разследването.

В дома на сочения за продавач на отровното питие е намерен алкохол, но все още не е изследвана неговата идентичност с консумирания от починалите, съобщават от държавното обвинение. От тамуточняват, че предстои ексхумация на трупа на 38-годишния мъж. По-рано през деня стана ясно, че е задържан Тайфи Метльов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1820 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.28 | 16:58

1
пффф

Добави коментар

Водещи новини