Длъжностни лица подписали фалшиви документи за незавършен европроект за 250 000 лв.

  • 28 декември 2015 15:26

  • 2117
  • 1
Длъжностни лица подписали фалшиви документи за незавършен европроект за 250 000 лв.
© Getty Images/Guliver

Кметът на Плевен Георг Спартански ще предаде на прокуратурата документи за незавършен проект, подписани от длъжностни лица с невярно съдържание. Това той съобщи днес на пресконференция.

Спартански поясни, че неизпълнен обект в плевенското село Буковлък, на стойност 250 хиляди лева, е бил представен за готов пред наблюдаващия орган, като под "лъжливите документи са сложили подписи 11 длъжностни лица". По наказателния кодекс това е престъпление, поясни кметът. Той допълни, че става въпрос за наблюдателна кула, която е трябвало да влезе в експлоатация на 15 октомври, но до ден днешен не функционира.

Спартански заяви още, че е установил, че по пет от европроектите в Общината е царяло "абсолютно безхаберие през последните 6 месеца преди местните избори". За него няма обяснение този факт, но е получил мнение от експерти от регионалното министерство, че това се е случило "поради лош мениджмънт". Рискуваме да фалираме общината, ако работим по начина, по който е движена работата тогава, коментира той. По думите му вече е ясно, че няма да бъде готов в срок компонент от проекта за "Интегриран градски транспорт", касаещ изграждане на новата контактна мрежа за разширение на тролейбусния транспорт. Спартански заяви, че той няма да сложи подписа си "под лъжливо документиране", а ще предприеме вариант, при който общината сама ще дофинансира завършването на контактната мрежа, като отдели собствени около от 1 милион лева.

Когато свърши сагата със закъснелите и незавършени европроекти, ще се търси отговорност, а сега трябва да се прави всичко възможно, за да се спасява всеки един по отделно, е убеден кметът на Плевен, цитиран от БТА.

Константин Тодоров
2117 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gost

2016.01.03 | 07:18

1
Tova e prestapleniei to organizirano,grupovo,no dali niakoi schte potarsi smetka ot izvarschitelite?

Добави коментар

Водещи новини