Искаме реална съдебна реформа, обяви съдия

  • 15 декември 2015 08:38

  • 2157
  • 3
Искаме реална съдебна реформа, обяви съдия
©

Искаме реална съдебна реформа. Това призова в сутрешния блок на бТВ съдията от Разлог Яна Димитрова, която дни наред със своите колеги протестира за съдебна реформа.

Даването на заключение, че съдиите излизат на протест, за да защитят определена политическа идея е дълбоко неверен. Ние се стремим да говорим експертно, да обясним т. нар. Проблем с квотите. Нашите цели са чисто експертни и чисто професионални, поясни съдийката.

Дейността на прокуратурата е неразривно свързана с изпълнителната власт. Съдът не се бори с престъпността. Аз не мога да кажа, че прокуратурата трябва да бъде под шапката на Министерство на правосъдието, но в много държави това е така, изтъкна Димитрова.

По отношение на съда и квотите, тя поясни: „Разграничителният критерий е начинът, по който се избират. В квотата трябва да преобладава броят на избраните от съдии, за да се избегне упражняването на влияние. Мина обаче старият вариант. Това, което се случвал, няма да доведе до реална промяна. Защото за нас е важно по какъв начин някой решава кой да бъде съдия, кой да бъде прокурор, кой да бъде следовател“.

Последвайте канала на

2157 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
получил"справедливост"

2015.12.15 | 19:30

3
Аз пък искам всички с черни раса ви да видя разпределени в централния и в Сливенския .
злата

2015.12.15 | 19:29

2
Забравяш тези в лилави тоги, те са същите гадни, алчни и корумпирани човекоподобни мръсници.
Плужеци

2015.12.15 | 15:37

1
"Искаме реална съдебна реформа, обяви съдия". Ако действително това искате, значи - вън от създадената от вас система,която незнайно защо наричате"съдебна".

Добави коментар

Водещи новини