Прокуратурата ще проверява казаното от Ченалова, че Янева й е предлагала пари

  • 01 декември 2015 18:28

  • 1568
  • 0
Прокуратурата ще проверява казаното от Ченалова, че Янева й е предлагала пари
© Булфото

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет покани четирима адвокати за изслушване във връзка с незаконните записи, свързани с Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и Румяна Ченалова. Това става известно от прессъобщение на ВСС.

На заседанието на етичната комисия следващия понеделник са поканени адвокатите Христов, Иван Тодоров, Момчил Мондешки и Теодора Дренска.

До момента в разпространените записи се споменава само името на Дренска. Чува се само мъжки глас, за който не е оповестена информация. Другите трима адвокати са посочени от Ченалова на последното й изслушване, научи БТА от свои източници във ВСС.
На същото заседание са поканени отново Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и Румяна Ченалова.

Ще бъдат изслушвани членовете на ВСС Ясен Тодоров, Димитър Узунов и Милка Итова. Техните имена също се споменават в записите.
Ясен Тодоров е председател на етичната комисия, но по този казус си направи отвод.

Етичната комисия е решила днес да отделят от настоящата преписка материалите, свързани с данните, съобщени в хода на изслушването на Румяна Ченалова, касаещи срещата й с Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в през април тази година. Извлечение от протокола от заседанието на комисията в тази му част да бъде изпратен на Върховната касационна прокуратура по компетентност. Става дума за казаното от Ченалова, че Янева й предлагала пари. Пред журналисти преди няколко дни Румяна Ченалова каза, че Янева и съпругът й са оставили парите в дома им.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини