Емигрант съди община Кюстендил заради гроба на баща си

  • 18 ноември 2015 21:18

  • 3236
  • 1
Емигрант съди община Кюстендил заради гроба на баща си
©

Дело за 50 хил. лева по Закона за отговорността на държавата и общините за морални вреди води Георги Бойков на 57 г., който от години живее и работи в строителния бизнес в Германия, признаха от администрацията. Искът е заради "срама и унижението", което мъжът преживял, след като на гроба на неговия баща, починал преди 40 години, намерили залепена бележка, че не е платено за гробното място.

"Това беше едно от най-големите унижения в живота ми. Представяте ли си - баща ми е починал през 1975 година и след толкова време да преживея такова нещо", посочва възмутеният кюстендилец, пише "Труд". Той не открил фактурата, че преди толкова десетилетия гробното място, където е положена и майка му, е платено за вечни вречена. Така се оказал длъжник на администрацията на траурния парк. Защо обаче по този начин са му "съобщили" за задължението, което в края на краищата внесъл, възмущават се от семейството.

На първа инстанция делото е решено в полза на обредния дом.

"На тази бележка или писмо няма нито подпис, нито печат. Нямам представа кой може да я е поставил на надгробната плоча. Ние не прилагаме такива начини да известяваме за задължения на ползващите гробни места в парка", каза шефката на обредния дом в Кюстендил Корнелия Джиновска. Не сме доволни от решението, ще обжалваме пред Върховен административен съд, обяви адвокатката на семейството Бойкови Анита Пешева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3236 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.09 | 18:25

1
Интересно, но по какъв друг начин да му съобщят?

Добави коментар

Водещи новини