Арестуваха Волен Сидеров, той обяви гладна стачка, депутати се хвърлят пред буса, с който го откарах

  • 17 ноември 2015 10:08

  • 27259
  • 227
Арестуваха Волен Сидеров, той обяви гладна стачка, депутати се хвърлят пред буса, с който го откарах
© Булфото

При изключителни мерки за сигурност Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и Десислав Чуколов дойдоха в Столичното следствие, за да бъдат разпитани, предаде репортер на Novini.bg.

Районът пред сградата на следствието е отцепен от специализираните полицейски части "Сигма", жандармерията и полицията. Сидеров и Чуколов бяха посрещнати от свои симпатизанти, които не спират да скандират "Волен, Волен" и "Атака, победа", "Волен е герой, Чуколов и той".

Лидерът на националистите е придружаван от майката на детето му - Деница Гаджева и адвоката си Явор Нотев. Самият Сидеров се обърна към всички атакисти заявявайки, че в най-скоро време диктатурата на Бойко Борисов и Сотир Цацаров ще приключи. "Те избраха тази дата, 17-ти, за да ме арестуват, защото преди два месеца, точно на тази дата, 17-ти, се роди нашият син Волен. Бог гледа и ще им го върне, защото в геополитически план предстои катастрофа и милиардите няма да им помогнат да се скрият. Моят арест е политически. Цацаров иска да ме отстрани", каза още той.

По непотвърдена засега информация Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа е арестуван. Мярката е "задържане под стража" за срок от 72 часа. Полицията призовава протестиращите да освободят улицата пред Столичното следствие, но те категорично отказват. "Няма да освободим движението, докато лидерът ни не бъде освободен. Няма да допуснем да го отведат към ареста на бул. „Г. М. Димитров", заканиха се те.

Информацията за ареста на Сидеров беше потвърдена официално от прокуратурата, предаде репортер на Novini.bg. Очаква се всеки момент той да бъде отведен към ареста на бул. "Г. М. Димитров", като наложената му мярка е "задържане под стража" за срок от 72 часа. Протестиращите атакисти продължават да бъдат категорични, че няма да допуснат това да се случи.

Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа е задържан за 72 часа, това обяви пред следствения отдел на Софийска градска прокуратура адвокатът му Явор Нотев. Той заяви, че Сидеров е задържан незаконно, защото обвинителния акт е допълнен и не отговаря на обвинителния акт, който е бил представен в Народното събрание и за който са гласували депутатите.

Явор Нотев обясни, че Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа е предаден на конвоя, който трябва да го откара в ареста на бул. "Г. М. Димитров". Сидеров е обявил гладна стачка и няма да приема нито храна, нито вода. Ще обжалваме задържането. Това може да стане още утре, разкри Нотев.

Преди минути Десислав Чуколов също влезе да бъде разпитан, като се очаква на него също да му бъде наложена мярка "задържане под стража".

Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и Десислав Чуколов бяха откарани към следствения арест на бул. "Г. М. Димитров". Полицаите направиха кордон, за да може бусът, в който бяха превозвани двамата, да премине покрай протестиращите атакисти. Въпреки това, двама депутати от "Атака", Иван Димитров и Николай Александров, направиха опит да се хвърлят пред превозното средство, за да го спрат, но бяха удържани от органите на реда. Симпатизанти на "Атака" също се отправиха към бул. "Г. М. Димитров", където възнамеряват да направят палатков лагер и да продължат с протестите.

Днес Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на народните представители Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и Десислав Чуколов за хулиганство, извършено с изключителна дързост, а на Сидеров - и за принуда срещу студентка, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Деянията са извършени на 23 октомври в София в сградата на НАТФИЗ. На 26 октомври главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържането на двамата народни представители, а на 5 ноември парламентът даде разрешение за задържането им, като преди това двамата депутати се отказаха от имунитета си.

Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и Десислав Чуколов са отказали да подпишат постановленията за привличане на обвиняем, не са давали обяснения и са отказали да подпишат протокола за разпит на обвиняем. И на двамата са връчени постановленията за задържане под стража. Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и Десислав Чуколов са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление, предстои внасяне на искане за постоянна мярка за задържане под стража пред Софийски градски съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
27259 227

Свързани новини

Коментари 227

Добави коментар
КОЙ КОЙ ЗАПЛОДИ ДОЛНАТА МАСТИЯ гаджева АНАЛНООО

2015.11.19 | 00:23

227
воленеееееееееееееееееееееееееееееееееее КУРВООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО ЯЛОВА
КОЙ КОЙ ЗАПЛОДИ ДОЛНАТА МАСТИЯ гаджева АНАЛНООО

2015.11.19 | 00:23

226
КУРВООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО ЯЛОВА ПЕРХЕДРОЛЕНА
ПЛЮЯ И ПЦУВАМ ЯЛОВИЯ ИЗБЯГАЛ ОТ КАЗАРМА

2015.11.19 | 00:23

225
МАЙКА ТИ ДА ЕВА ЯЛОВА ПРОСТА ПАЧАВРА ПЕРХЕДРОЛЕНА ОРЕВА СВЕТА ЧЕ ЩЕ ЛЕЖИ ВЪВ АРЕСТА БОКЛУК СТРАХЛИВ ЛАЙНО МИРИЗЛИВО
несъматакист

2015.11.19 | 00:22

223
не го поддържам и не знам дали е луд или се прави, но е факт че казва много истини

2015.11.19 | 00:22

224
Една дума няма вярна всичко е лъжа и измама перхедроления е боклук от класа

2015.11.19 | 00:20

222
Да се смее ли човек или да плаче. Човекът не е за затвор, а за лудница.
Т-34

2015.11.18 | 23:42

221
П А Л Я Ч О !

2015.11.18 | 22:40

220
Само прости и необразовани хора му се вързват на опашатите лъжи .
Лъжец долен перхедролен

2015.11.18 | 22:40

219
Тоя боклук лъже само бодалите и лумпените

2015.11.18 | 22:40

218
Яж ми уя педераст дърт перхедролен

2015.11.18 | 22:40

217
Защо един нормален няма във тая групировка хатакларъ ??????????????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини