Божидар Лукарски осъди Сашо Диков

  • 13 ноември 2015 18:25

  • 4660
  • 2
Божидар Лукарски осъди Сашо Диков
© Булфото

Днес осъдих лицето Сашо Диков (не мога да го нарека журналист, защото за мен това е достойна професия, в която се трудят много хора с чест и професионална етика).

Това написа министър Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва в профила си в социалната мрежа Фейсбук. "Осъдих го за нанесени обидни квалификации към мен и близките ми в ефира на една национална телевизия. Телевизия, която уважавам и ценя и смятам, че също като мен пострада, допускайки до ефира си тази персона", пише още министърът. "Заведох това дело не толкова заради себе си, колкото и да бях засегнат, а заради моите колеги министри и институциите, които те представляват", посочи Лукарски.

Глобата, която трябва да плати Сашо Диков е близо 1700 лева. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок. Министърът написа още:

"Като юрист, искам само да припомня два члена от Конституцията на Република България:

- Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.

- Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

- Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността", завършва икономическият министър.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4660 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.18 | 13:29

2
Този "министър" е толкова манипулативен и алчен ...
таратор

2016.02.18 | 13:29

1
Лукарски е най-големия мръсник.

Добави коментар

Водещи новини