Цацаров се срещна с белгийския главен прокурор, обсъдиха противодействието на терористичните заплахи

  • 09 ноември 2015 12:38

  • 1347
  • 1
Цацаров се срещна с белгийския главен прокурор, обсъдиха противодействието на терористичните заплахи
© Прокуратура

Общите усилия между държавите са единственото ефективно противодействие на терористичните заплахи – около това становище се обединиха българският главен прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и белгийският му колега Фредерик ван Леюв, съобщиха от Прокуратурата.

Уязвимите социални групи представляват риск за радикализация, усилената работа с тях е превенция за набирането на чуждестранни бойци за терористични групировки, посочи ван Леюв. Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в беше запознат с антитерористичното законодателство на Белгия и бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между държавите, които биха могли да бъдат потенциално застрашени от действия на радикални групировки.

Киберсигурността и начините за противодействие на терористичните заплахи в интернет също бяха сред дискутираните теми. Темата с бежанския поток беше основен акцент в разговорите между г-н Цацаров и правосъдния министър на Белгия Коен Гиинс. По време на визитата Цацаров и Богданова се срещнаха и със зам.-главния прокурор на Гент Стефаан Гюнтер, с прокурори от отделите за борба с организираната престъпност и тероризма, международния отдел и други.

Българският главен прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и заместникът му Пенка Богданова бяха на тридневно официално посещение в Брюксел по покана на федералния прокурор Фредерик ван Леюв.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1347 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
а

2015.11.09 | 19:10

1
България- единствената в света, която ще се бори с тероризма чрез орязване на заплатите и привилегиите на служителите си. Да видим дали друг ще последва примера И.

Добави коментар

Водещи новини