Вальо Топлото си иска милионите

  • 15 октомври 2015 07:23

  • 3826
  • 1
Вальо Топлото си иска милионите
© Булфото

Бившият директор на софийската Топлофикация Валентин Димитров, известен и като Вальо Топлото, прави опити да си вземе обратно 12 млн. лв., които му бяха запорирани, пише в. Всеки ден.

Адвокат на Димитров вече подготвя ново искане, след като на няколко пъти съдът отрязваше искането на неговия клиент. Сумата от 197 881 лева е била изчислена до до точност и тези пари не са били включени в страниците на обвинението. Защитата изтъква като свой мотив факта, че процесът е трае неимоверно дълго, което е нарушение на правилата. Димитров очаква парите, за да може да се разплати с адвокатите и да нахрани семейството си. Топлото настоява , че негови близки нямат какво да ядат и вероятно ще мръзнат през идващата зима.

Прокуратурата е категорична, че съдът не трябва да връща нито лев на бившия шеф на Топлофикация София от запорите, докато не свършат делата.

Димитров бе задържан в началото на юли 2006 г. заради открити по сметка в Австрия 1,64 млн. евро. През 2008 година Софийският районен съд осъди на 5 години затвор Валентин Димитров за това, че в качеството си на управител на фирма не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева. Той обжалва присъдата.

На 25 юни 2009 година състав на Софийски градски съд постанови 14 години затвор за бившия изпълнителен директор на "Топлофикация София" Валентин Димитров и конфискация на цялото му имущество. Присъдата е заради длъжностно присвояване в особено големи размери, Димитров я обжалва.

На 14 декември 2010 година Софийският градски съд осъди на 3 години затвор за безстопанственост Валентин Димитров. На 19 февруари 2015 г. Софийският апелативен съд реши да остави Топлото в затвора.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3826 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.29 | 21:26

1
Аз спрях, да си плащам парното откак го затвориха тоя селяк. Когато го осъдят ще платя. Обаче делото се влачи почти десет години. Мен ме съдиха без дори да знам, после аз ги съдих и ми отмениха 7500 лева дългове...

Добави коментар

Водещи новини