Джевдет Чакъров даде показания по дело срещу депутат от ДПС

  • 03 ноември 2011 14:53

  • 2361
  • 0
Джевдет Чакъров даде показания по дело срещу депутат от ДПС
© Булфото

Бившият министър на околната среда и водите Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със даде показания по процеса срещу депутата от ДПС Митхат Табаков.

Табаков е подсъдим заедно с Алтан Чаушев за сключена сделка по проект за изграждане на водопроводна мрежа в Дулово. Сделката е сключена когато Табаков е бил кмет на града. Пред Софийския градски съд Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със заяви, че преди да бъде одобрен от него, проектът за изграждането на водопроводна мрежа е преминал изрядно всички процедури за финансиране по Оперативна програма "Околна среда". След като договорът е бил подписан от Чакъров, бившият министър е бил информиран, че има оспорване на процедурата по проекта, който малко след това е бил замразен, предаде БТА. Чакъров заяви, че Министерството на околната среда и водите не е извършило никакви плащания по проекта.

Преди Чакъров показания дадоха експерти, които са извършили проверка на проекта. Според заключението им той е бил незаконосъобразен, тъй като неправомерно са отстранени две от трите фирми, кандидат - изпълнители. Експертите обясниха, че единственото основание за неодобрение на двете фирми било, че те представили "нереалистично кратък срок за изпълнение".

Прокуратурата твърди, че Табаков е нарушил Закона за обществените поръчки и се опитал да присвои 11 млн. лв. Обвинението смята, че той е сключил договор с фирма "Джем", чийто собственик е Зехир Мерт. Дъщерята на Мерт - Джемиле, е омъжена за брата на Митхат Табаков - Сали.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2361 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини