Цацаров: Съдебната реформа трябва да върви по три писти

  • 16 юли 2015 15:57

  • 995
  • 0
Цацаров: Съдебната реформа трябва да върви по три писти
© Булфото

Аз съм привърженик на това, да се работи едновременно, паралелно, по три „писти”: промени в Конституцията и в Закона за съдебната власт, промени в процесуалните закони и ново, изцяло ново антитерористично заканодателство, казва главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в в интервю пред "24 часа".

Категоричен съм, че подкрепям модел на постоянно действащ Висш съдебен съвет с колегия на съдиите и колегия на прокурорите и следователите в него, при пряк избор на професионалната квота, на принципа един магистрат – един глас. Но това само по себе си няма да ускори наказателния процес, нито ще даде реални гаранции на бизнеса за честен съд по търговските дела. Няма да удовлетвори пострадалите от престъпления, няма да даде работещи решения за наказване на нарушителите по пътищата, коментира главният прокурор.

Затова по мое мнение е нужен „пакет” от законопроекти, по всяка от трите „писти”. Не е толкова трудно като експертна работа, а крайното решение принадлежи, разбира се, на народните представители. И още нещо – на четвърто, но не и на последно място: консенсус в професионалната общност и в парламентарно представените сили, казва още Цацаров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
995 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини