Прокуратурата отказа разследване по сигнал на Радан Кънев

  • 26 юни 2015 09:59

  • 1717
  • 1
Прокуратурата отказа разследване по сигнал на Радан Кънев
©

Софийската градска прокуратура /СГП/ отказа разследване по сигнал на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Това съобщават от прокуратурата по повод множество запитвания от представители на средствата за масова информация. В СГП е постъпил сигнал от народния представител в 43- то Народно събрание Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, адресиран до главния прокурор.

В него Кънев твърди, че е получил информация, че във Варна, приближени до управляващите партии събирали пари от името на народни представители за търговия с влияние, като заявявали, че по този начин ще организират незаконно манипулиране на резултати от конкурс за частни нотариуси.

Народният представител е получил информация, че името му било намесено в подобна схема, като лицата твърдели, че събират пари незаконно от негово име, които ще му бъдат предадени с цел да получат подкрепа в конкурс за нотариуси, организиран от Министерство на правосъдието.

Софийска градска прокуратура е извършила проверка, в хода на която са снети обяснения от Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. От изложеното в сигнала и допълнителните обяснения не може да се направи извод за осъществено от обективна и от субективна страна престъпление "търговия с влияние", тъй като не са предоставени каквито и да било данни да са предоставяни дар или облага на трето лице, което да осъществи целеното влияние при вземане на решение.

По тези съображения, предвид липсата на данни за извършено престъпление от общ характер, включително и търговия с влияние, на 8 април 2015 г. СГП е отказала да образува досъдебно производство. По преписката е извършен инстанционен контрол от Апелативна прокуратура-София и с постановление от 19 юни 2015 г. отказът на СГП да разпореди разследване по сигнала е потвърден.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1717 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.29 | 17:02

1
когато получат данни за престъпление, вече е късно... но така е у нас....

Добави коментар

Водещи новини