Глоби от КАТ падат заради свършил тонер

  • 25 юни 2015 08:09

  • 5758
  • 1
Глоби от КАТ падат заради свършил тонер
© Булфото

Хиляди глоби за скорост от КАТ със сигурност ще паднат в съда, ако се обжалват от заснетите шофьори, а причината е свършил тонер. Това разкриха от ГД „Национална полиция“.

По закон фишът трябва да е придружен със снимка на нарушението, но това не се прави поради липса на тонер за принтерите на КАТ. От месец насам обаче от КАТ пропуснат да допълват глобата с фотос и до всички водачи, заснети с мобилна или стационарна камера, стига единствено бележка с информация кога са превишили скоростта, къде и колко пари дължат, пише в. „Телеграф“.

Причината е, че в Министерството на вътрешните работи не достига тонер за принтерите, а няма средства да се набави допълнително. Освен това тепърва ще текат обществени поръчки за закупуване на липсващия консуматив, което ще отнеме месеци, оплакаха се от КАТ.

Само в София през последния месец са били заснети 8000 автомобила с превишена скорост. Те били спипани както от мобилни камери, монтирани в патрулки, така и от трите стационарни радара в столицата. Собствениците на возилата са получили глоби по домовете си, но не и снимков материал на извършеното нарушение. Затова решат ли да обжалват санкцията, тя 100% ще падне в съда и ще останат ненаказани, категорични са юристи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5758 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.18 | 22:34

1
смешна територия уж наречена държава.

Добави коментар

Водещи новини