7 шофьорски книжки отнеха столичните полицаи

  • 22 юни 2015 16:56

  • 1851
  • 0
7 шофьорски книжки отнеха столичните полицаи
©

7 шофьорски книжки отнеха столични пътни полицаи през изтеклата седмица, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При проведените полицейски операции са проверени общо 118 МПС-та. Констатирани са 39 нарушения на Закона за движение по пътищата.

От 16 до 21 юни на територията на столичния град пътни полицаи проведоха редица операции по широкообхватния метод за установяване неправоспособни водачи, моторни превозни средства без задължителна застраховка „Гражданска отговорност”, употреба на алкохол и упойващи вещества, общ контрол по Закона за движение по пътищата.

Констатирани бяха редица нарушения, за които виновниците понесоха съответните санкции. Служители на отдел „Пътна полиция” са извършени 85 проверки за алкохол, на двама от водачите са съставени актове. Трима са неправоспособните водачи, 2-ма без „гражданска отговорност” 2-ма - с нередовни документи, а 3-ма с неплатени глоби.

На трима шофьори са съставени актове за други нарушения по ЗДвП. Пътните полицаи са съставили 24 фиша на нередовни водачи на пътни превозни средства. Отнетите книжки са 7, толкова са и автомобилите спрени от движение.

Полицейските операции по линия на безопасност на движението по пътното платно и съблюдаване на спазването на Закона за движение по пътищата продължава под наслов „Нулева толерантност срещу нарушителите”.

Последвайте канала на

1851 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини