12 години затвор за бивш гвардеец, убил жена си с камък

  • 23 юни 2015 16:00

  • 1706
  • 0
12 години затвор за бивш гвардеец, убил жена си с камък
© Булфото

Пламен Шанков от Медковец, убил жена си от ревност, е осъден на 12 години при първоначален строг режим.

Присъдата на 30-годишния мъж е произнесена от Окръжния съд в Монтана и може да бъде обжалвана. Магистратите са присъдили и обезщетения в размер на 420 000 лв. – на всяко от трите деца на убитата Нина Борисова по 100 000 лв. и по 60 000 лв. на родителите й. Пламен убил жена си с камък на 30 септември 2013 г. После пренесъл тялото на мъртвата си съпруга с каруца до кладенец извън селото, увил го в парцали, пъхнал го в чувал и го набутал вътре. Замаскирал отвора с клони. Мъртвата жена беше открита в края на май м.г. от земеделец, тръгнал да търси вода.

Нина и Пламен се събрали по любов. Мъжът работел в София като гвардеец, а Нина останала при родителите му. През 2009 г. родила син, после още един, а накрая и дъщеря. Нещата между нея и Пламен обаче куцали. За да запази семейството си, Пламен напуснал гвардейската част и се прибрал на село, но бил вече без работа. Мизерията съвсем съсипала отношенията им. Семейството излязло на квартира, решили да купят и къща. Нина тръгнала при свои близки в София, за да й помогнат да тегли кредит. В столицата срещнала друг мъж – Иван, и заживяла с него. Бившият гвардеец се грижел сам за трите деца, ровел из боклуците, продавал железа и чакал Нина да се прибере. На 30 септември 2013 г. тя се върнала, а на следващия ден отново изчезнала.

От данните по делото става ясно, че вечерта на 30 септември преди две години Нина и Пламен се скарали. Тя дори му казала, че едното от децата не е негово и му обърнала гръб. Тогава той я халосал с камък по главата и жената издъхнала. Пламен натоварил трупа в каруцата си и го „закопал” в кладенеца. Никой не знаел къде е Нина, дори сестра й я обявила за издирване чрез полицията.

Още на първите разпити в началото на юни той си признал, че е убил жена си. Разказал как двамата се скарали на 30 септември вечерта, как той побеснял от ревност и разбил главата й с камък. Мъжът е направил пълни самопризнания и по време на съдебния процес и заради това присъдата му е намалена от 18 на 12 години затвор. В момента трите деца на Пламен и Нина се отглеждат от нейната сестра, казаха от кметството в Медковец.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1706 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини