Цацаров: Лесно е да си Радан Кънев, трудно е да си Петър Москов

  • 21 юни 2015 20:57

  • 3298
  • 11
Цацаров: Лесно е да си Радан Кънев, трудно е да си Петър Москов
© Булфото

Всеки човек изпитва зависимости. Онова, което се прави като съдебна реформа от сегашното ръководство на Министерството на правосъдието е само половината от необходимото - говорят се фрази, но толкова, констатира първият ни обвинител. Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 главният прокурор Сотир Цацаров.

Ще има адвокати, които ще посочат мен като главният виновник за провала на борбата с престъпността. Но ще дойде време когато аз ще покажа данни какво е правила прокуратурата – разследванията се водят от МВР.

Прокуратурата не е неконтролируема – тя подлежи на контрол от съда. "Лесно е да си Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, трудно е да си Петър Москов", коментира Цацаров. Имал съм два разговора с Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, призна той. Главният прокурор обяви, че е готов да разговаря отново с него, но публично и категорично отхвърли неговите обвинения.

Ако се появи книга на правосъдния министър Христо Иванов, ще си я купя, каза Цацаров. Той отрече да се обръща към него с неуважение, но добави, че за момента онова, което той предлага са само общи фрази и е 50% от необходимото, останалото тъне в забрава, добави той. Не съм от тези, които лесно пускат, каза Цацаров по повод популярното от близкото минало послание: "Ние ги хващаме, те ги пускат". Това не върви в една нормална държава, каза той.

"Трябва да сме в едно съзнание, в което всички да знаем какво правим", каза той.

В новия Закон за съдебната власт законодателят въвежда едни изисквани за главния прокурор. Подобни има и за председателите на големите съдилища, но какъв трябва да бъде първият обвинител, попита Цацаров - да е разумен, рационален, да не е прибързан в своите реакции и да знае, че не е над нещата.

"Пак ще опрем до пожарната", коментира Сотир Цацаров по отношение на проблемите в Гърмен и "Орландовци". Но когато години наред си ползвал тези хора, като си търгувал с гласовете им и си ги държал при различни условия, очевидна е спекулата, отсече той.

За КТБ нещата вече са в съда. Прокуратурата няма нищо, което за знае повече от това, което има следствието. Останалото би значело това да се използва за алъш-вериш. Самосезирането на прокуратурата трябва да се поощтрява, но трябва да има определени граници. Прокуратурата не е универсалният лост, който може да се набърка за решаването на всеки проблем, отсече той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3298 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2015.07.14 | 02:40

11
а най лесно е да си свинята главна прокурорска.КОГО ОСЪДИ ОТКАКТО ТЕ ИЗБРАХА БЕ СВИНЯ МРЪСНА?Брендо,Маргините ,Цвъки,Бат Сали,Р.Овч.,Вальо топлото,Банев,Гошо свинаря,гея Сержо и тн....хилядите знайни и незнайни бандити и крадци.

2015.07.14 | 02:40

10
Цацаров, след време историята ще посочи виновниците за прехода. Ти ще си един от тях, редом с Бареков, Манолова, Бисеров и т.н. Какво очакваме от тази държава да се спазват законите - след като най- големия който да следи за това не ги спазва... Помним деня за размисъл.... Ти си най-слабия прокурор за всички времена... Иди си ...
долу боклуците ГЕРБълъ.

2015.07.14 | 02:39

9
Рамадан,Москов,Цацата,Тиквата Бойко всичките да се махат.

2015.07.14 | 02:39

8
Разликата е, че Радан Кънев само говори глупостите, а Петър Москов ги върши.

2015.07.14 | 02:39

7
Цацаров, наетият от мафиотския бос Борисов прави реформа? Вие реформа не правите, може би опитвате да реформирате банковите си сметки. Бъчварова е некадърната министърка, която подпомага циганите, но сценария получава от .. Борисов! Герб ще ви донесе глад и мизерия! Цветанов няма да бъде осъден, защото велкия бос ще го изкара!

2015.07.14 | 02:38

6
ПЕТЪР МОСКОВ ГОВОРИ СЪЩИТЕ ГЛУПОСТИ КАТО РАДАН КЪНЕВ. НАЛИ СА ОТ ЕДНО ПЛЕМЕ.

2015.06.23 | 12:28

5
ВОЛ

2015.06.23 | 12:27

4
PRASZOTO CACAROV-DA GO SHIBAT RQZANITE -TOVA TLUSTO MAZNO LAINO

2015.06.23 | 12:27

3
I NA TOQ SHOPAR SKORO SHTE MU DOIDE VREMETO !I TOVA GOVEDO E ZA ZATVORA !GLEDAI SAMO KAKVO SHTE STANE SVINZOOOOOO MAMA TI DA IBA TIKVENSKA

2015.06.23 | 12:26

2
а, искам да попотам господин прокурора дали си плаща здравните вноски , или е НАД тези неща

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини