Иванов отговори на нападките на Близнашки: Не зацапвайте, оставете ни да си свършим работата

  • 18 юни 2015 17:22

  • 1486
  • 4
Иванов отговори на нападките на Близнашки: Не зацапвайте, оставете ни да си свършим работата
©

В българското правосъдие има много течове на финансов ресурс, освен това прокурорите ни са твърде много. В евродокладите също е отбелязано, че този човешки ресурс трябва да се използва по-ефективно. Това каза министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Репликите за романи на главния прокурор Сотир Цацаров не бива да ни пречат да стигнем до сериозните проблеми. Аз мисля, когато приключа с политиката да напиша книга и да му я предоставя, обеща той.

В българската прокуратура има много служители, които трябва да са тревожни, закани се Иванов. Той посочи, че там има корупция, неефективна работа и истерия. "Критиките им към съдебната реформа е начин да се генерира белият шум, за да се попречи на хората да разберат какво се предлага", убеден е Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Той увери, че ще направи редица срещи със съдиите в страната и ще им разясни реформата. Сложили сме на масата много широк набор предложения и това е основата за дискусия, увери правосъдният министър. Той бе категоричен, че всяко предложение ще бъде чуто.

Той отново посочи, че сега имаме реален шанс да променим съдебната си система. "Материята е огромна и колкото по-малко време хабим за крясъци и истерии е по-добре".

Помолен да коментира думите на бившия служебен премиер и професор по конституционно прави Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска, че в момента се  изнасилва Конституцията, а министърът е некомпетентен и лаик, Иванов каза: "Не искам да коментирам неговите думи. Толкова грозно обвинение и зацапва е на публичното пространство няма да позволя да продължава. Никога не сме имали конфликт с Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска. Истината ще се разбере", увери Иванов. "Моята компетентност е в това, че от много години се занимавам с анализ и наблюдение на съдебната система. Случайни хора трудно попадат на подобен пост. Ако това се случи значи те са били твърде удобни".

Иванов отново заяви, че готвените промени са след широко обсъждане с водещи конституционалисти, дори с европейски експерти. Те отговарят на международни критерии. "Проблемът вероятно е, че той не е бил питан. Всеки има право на своите упражнения", коментира правосъдният министър.

"Ще чуем всеки един аргумент и където има по-добра идея ще бъде приета, но ни оставете ни да си свършим работата", призова Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

По повод проблемите в прокуратурата, Иванов предложи: "Най-добре ще бъде прокуратурата в България да извика независими чужди експерти, които да я проверят. Според него това ще върне доверието в нея. Това е въпрос на здрав разум".

Освен това съдиите да не мислят за своята кариера, а за битката за съдебната власт. "Задкулисието зависи от наличието на бюрократична номенклатура в съдилищата. Това са съдиите-кариеристи, които цял живот са шефове".

На финала на разговора правосъдният министър попита: "Кога някой в СГС ще даде ясен отговор на въпроса имало ли е корупционна схема. Попитах и ВСС дали са доволни от работата си, но отговор не получих".

"Трябва да водим война с корупцията в съдебната власт", категоричен е Иванов. "Притеснявам се, че ние като държава продължаваме да не излъчваме ясен сигнал, че се справяме с корупцията по високите етажи на властта. Това е много голямо предизвикателство пред нас", призна той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1486 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.07.14 | 02:41

4
БЛИЗНАШКИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ РАЗБИРА ОТ ПРАВО

2015.06.18 | 21:04

3
Близашки разбира най-добре от предателства.

2015.06.18 | 21:04

2
Цацаров разобличи това човече
Karo

2015.06.18 | 20:22

1
Цацаров разобличил?! Когато това се случи, ще вдигна банкет.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини