Има нов кандидат за председател на Апелативния специализиран съд

  • 21 октомври 2011 15:56

  • 1360
  • 0
Има нов кандидат за председател на Апелативния специализиран съд
©

Любомир Крумов, съдия от Софийския окръжен съд, е кандидат за председател на Апелативния специализиран съд, съобщи "Правен свят".

Досега изборът за този пост беше провалян два пъти. При първата процедура се яви само Росен Русев, председател на Окръжния съд в Хасково, който обаче беше върнат за повторно изслушване, защото членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) не одобриха концепцията му. Той обаче се оттегли преди второто си явяване пред магистратите. В края на септември изборът отново се провали. Тогава за поста се явиха четирима кандидати, но за никой от тях гласовете не бяха достатъчни.

Любомир Крумов работи в съдебната система от 1995 г. Три години е бил следовател, а от 1999 г. е съдия. В периода 2003-2006 г. е бил председател на Районен съд-Сливница, а от 2006 г. е съдия в Софийския окръжен съд.

Името на съдия Крумов нашумя през 2009 г., когато лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа "нападна" магистрата от парламентарната трибуна, защото бил пуснал от ареста "двама извършители на гнусно убийство", допълва "Дневник". Сидеров говорил за корумпираната и прогнила съдебна система и после споменал четири имена, между които и това на Крумов.

Става дума за случай от 2009 г., когато в с. Литаково зверски е била убита Надка Антонова. Арестувани са били трима роми. Прокуратурата е поискала постоянен арест за единия – 32-годишния Валери Костов и съдия Крумов го осъжда на затвор. Другите двама държавното обвинение използвало като свидетели и не е внасяло в съда искане за налагане на мярка.

Съдия Крумов заведе дело за неимуществени вреди срещу Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа заради изказванията му. Магистратът поиска 25 100 лв. обезщетение. През март тази година Софийският градски съд осъди Сидеров да плати над 15 хил. лв .

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини