Сотир Цацаров: Присъди на тротоара не се раздават (видео)

  • 13 май 2015 14:26

  • 1886
  • 2
Сотир Цацаров: Присъди на тротоара не се раздават (видео)
© Булфото

"Изискали сме всички указания, които са били давани на квесторите на КТБ от БНБ" каза пред журналисти главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, предаде репортер на novini.bg.

Той обясни, че на този етап, освен информацията, която се изисква и е изискана от синдици и информацията от ФГВ, от БНБ са изискани всички указания, които и от централната банка, както и всички отговорни длъжности в нея, са давани на квесторите - както общи указания така и такива, които са давани по конкретни въпроси.

"Ние разполагаме с не малка част от тях, но в момента сме ги изискали всичките, за да сме сигурни, че това, което ни е дадено е това, което е дадено като указания на квесторите. Освен това са ни известни и указанията, които са ни дадени по отношение на влоговете и за това - кои, според становището на длъжностни лица от банката би следвало да се третират като преференциални и кои не", обясни главният прокурор.

Той съобщи и какви са стъпките на разследване. "Първо се разследват депозити с преференциални лихви, които са стигали до 9,8%. Мисля, че нито вашите нито моите лихви са такива", коментира главният прокурор. Той обясни, че е важен отговорът на въпроса, за кои от всички тези преференциални договори е упражнено правото да бъдат развалени тези договори. По думите му, трябва да се отговори на въпроса и дали от всички договори, за които е извършено такова разваляне, има такива, които са преценени от квесторите, че са превърнати от преференциални в нормални влогове, които следва да бъдат гарантирани.Той допълни, че трябва да се изясни още дали тези договори са подадени към ФГВ и дали фондът е изплатил обезщетенията. "На този етап, след като Софийска градска прокуратура е образувала до съдебно производство, очевидно е преценено, че основания за отговорност има, а всичко друго е въпрос на разследване", коментира Цацаров. "Присъди на тротоара не се раздават", каза още главният прокурор.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1886 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.15 | 13:55

2
Цацаров иди си...
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.05.14 | 10:45

1
KUR ZA BOIKO TURSKATA PAZAVRAAAAAAAAAAAA

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини