Цацаров поиска отстраняване на военен прокурор, разследван за фалшификация

  • 13 май 2015 12:33

  • 1592
  • 2
Цацаров поиска отстраняване на военен прокурор, разследван за фалшификация
© Булфото

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в внесе във Висшия съдебен съвет искане за отстраняване от длъжност на майор Адалберт Кръстев - прокурор от военноокръжна прокуратура-София, заради водено срещу него разследване за извършено документно престъпление. Това съобщиха от прокуратурата.

На 24 април Кръстев е обвинен, че на 5 декември миналата година, в съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, е представил карта с невярно съдържание за медицински преглед, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

На 8 септември прокурор Кръстев е постъпил в Клиника по ендокринология във ВМА - София, където е било открито заболяването му и е изготвена епикриза. Назначено е било лечение, а на 30 октомври от лекарска комисия във Втора МБАЛ-София му е издадено експертно решение за 92 процента трудова неработоспособност. Майор Кръстев се е снабдил с карта за медицински преглед, в която е вписано невярното обстоятелство, че е клинично здрав, въпреки че страда от заболяване, установено с епикриза от Клиника по ендокринология при ВМА-МБАЛ София и решение на ЛКК. Този документ с невярно съдържание Кръстев е представил пред съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, за да участва в обявен конкурс за частни съдебни изпълнители. Майор Кръстев е с мярка за неотклонение "Подписка".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1592 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.16 | 14:56

2
Цаца да ти го набутам в човката

2016.03.16 | 14:56

1
Цацаров - каквото да направиш - петното което си лепна с Костинброд - няма да го изчистиш - отивай си . Ти си най-слабия прокурор за всички времена...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини