Близнашки: Засягащите ВСС промени в Конституцията ще подчинят съдебната власт на изпълнителната

  • 11 май 2015 15:00

  • 1439
  • 3
Близнашки: Засягащите ВСС промени в Конституцията ще подчинят съдебната власт на изпълнителната
© Булфото

Проблемите във Висшия съдебен съвет (ВСС) не са конституционни. За съжаление, нашата съдебна система не можа да бъде оставена на спокойствие през всички тези години, беше подлагана на непрекъснат политически натиск, а от друга страна човешкото око е ненаситно, отделни съдии, прокурори и следователи се подадоха на изкушение и в крайна сметка всичко това създаде лошо име на нашето правораздаване, каза бившият служебен премиер проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска в интервю за БНР.

Принципният въпрос е, че в крайна сметка политическата власт трябва да създаде нормални условия за функционирането на съдебната власт, но за съжаление това не се получава, добави той.

Проф. Близнашки определи като ретроградни предложенията за промените, засягащи ВСС. Очевидно е, че се опитват да прекратят мандата на съществуващите фактори в рамките на съдебната система. Нека не забравяме, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поиска оставката на Иван Искров и изведнъж Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и поиска оставката на ВСС. Това са брутални действия, примитивни нагласи. В крайна сметка това, което се предлага ще доведе до поставяне на съдебната власт под зависимост от изпълнителната власт – нещо изключително опасно, коментира бившият служебен премиер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1439 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
fuck boiko

2015.05.11 | 20:01

3
vodeshe mi lekcii minalata godina dobre govori ama slabo deistva

2015.05.11 | 15:54

2
I TOQ PUHLIO TRQBVASHE DA E V ZATVORA

2015.05.11 | 15:40

1
zaedno s tikwata

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини