Иванов: Ще въведем проверки за почтеност на магистратите

  • 08 май 2015 14:19

  • 1540
  • 3
Иванов: Ще въведем проверки за почтеност на магистратите
© Булфото

Предлагаме на конституционно ниво да стане разделението на ВСС. Това е мярка, залегнала в стратегията, подкрепена от всички парламентарни групи. Това каза правосъдният министър Христо Иванов, като допълни, че за да има реална съдебна реформа, още преди есенната сесия е добре Народното събрание да пристъпи към конституционни изменения.

Наред с това, в съгласие с решението, с което беше приета стратегията, се предвиди засилване ролята на инспектората. Предвидихме текст, който възлага на инспектората изрично провеждането на проверки за почтеност в съдебната власт. Така ще започне циклично, периодично да прави реални и сериозни проверки за почтеност и тези от магистратите, които имат сенчести ъгълчета в своите дейности и биография, да знаят, че ще възникне някакъв контрол и противодействие в това отношение. Наред с това, има предложение на съдилищата да се даде възможност да сезират Конституционния съд при противоречие между закона и Конституцията или между международен акт и закон, коментира Иванов.

Днес председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, правосъдният министър Христо Иванов, вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и представители на всички парламентарни сили се събраха, за да обсъдят как да се стигне до промени в Конституцията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1540 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
XXL

2015.05.11 | 12:23

3
ДАААА ЗА ПОЧТЕННО ВЗЕМАНЕ НА ПОДКУП.

2015.05.11 | 12:23

2
МАГИСТРАЛИ ЛИ ДА ЯДЕМ?

2015.05.09 | 14:31

1
Недейте ще се разочаровате.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини