Христо Иванов приветства поредното писмо на съдии по повод действия на ВСС

  • 27 април 2015 14:10

  • 947
  • 0
Христо Иванов приветства поредното писмо на съдии по повод действия на ВСС
© Булфото

Министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския приветства поредното писмо на съдии по повод действия на ВСС.

По-рано днес близо 30 съдии изразиха недоволство от свършеното от страна на ВСС по повод проверката и последващия доклад за работата на СГС. В писмо до съвета те настояват за това, че в констатациите на ВСС след проверката не са формирани категорични и ясни изводи за отговорността на ръководството на съда. Гордея се с това, което правят колегите. Докато професионалната общност и институциите не започнат да реагират на нередности, и не се стигне до край, ние няма да видим реалната промяна, която е необходима да се случи, посочи Иванов. Много удобно цялата реплика се сведе до една реплика на един чужд посланик, нека да си припомним обаче, че ако в СГС се случват промени, които са важни за страната, те се случват заради активността на самите съдии.

Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския посочи, че има готовност да внесе нови предложения за нови дисциплинарни производства. Първо обаче ще изкача действията на съвета. Колкото до това, че вече обжалва пред ВАС откази на ВСС да образува дисциплинарни производства, Иванов посочи, че до сега е имало само един подобен случай министър на правосъдието да предлага дисциплинарно наказание, информира БТА. Само за месец направихме пет такива предложения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини