Проверяват Любомир Павлов и Огнян Донев за пране на пари

  • 20 октомври 2011 10:02

  • 1584
  • 1
Проверяват Любомир Павлов и Огнян Донев за пране на пари
©

Проверка на собствениците на медийна група „България” Любомир Павлов и Огнян Донев по сигнал за пране на пари е започната в прокуратурата.

Тя е по сигнал на бившия съиздател на „Труд" и „24 часа” Христо Грозев. Това заяви главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет, съобщи БНР.

По думите му има сигнали, които касаят сделката за покупката на "бившите ВАЦ-ови вестници", но отказа да коментирам съдържанието им.

Велчев допълни, че не е работа на прокуратурата да се занимава с взаимоотношения между акционери.

"Когато има сериозен икономически, търговски или спор между акционери, всяка от страните да се опитва по някакъв начин да ангажира прокуратурата. Ние сме задължени да извършим не малко действия преди да кажем, че нямаме отношение по случая, категоричен бе обвинител номер едно."

Последвайте канала на

Десислава Станева
1584 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ценко

2011.10.25 | 14:47

1
Не е работа на прокуратурата да се занимава с бизнес спорове, но пък и не е честно да се използва съда като неикономическо средство в конкурентната борба срещу една медийна група.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини