Затворник с 30 присъди влиза пак зад решетките

  • 07 април 2015 06:32

  • 1777
  • 2
Затворник с 30 присъди влиза пак зад решетките
©

Пандизчия с 30 излежани присъди влиза отново зад решетките, този път за година и четири месеца. Поредната му присъда е на районния съд във Велико Търново и е за 8 домови кражби, които подсъдимият Господин Желязков извършил за по-малко от един месец, съобщава в. Монитор.

Мъжът обикалял по блоковете в Търново и търсел незаключени апартаменти. Когато откриел такъв, той отварял входната врата, за секунди пребърквал оставените на закачалката в коридора до вратата връхни дрехи на стопаните и гостите им и изчезвал. От дрехите той задигал всичко, каквото намерел в джобовете. Стойността на откраднатите пари и вещи само за последните 8 кражби е над 1000 лв.

През последните години Господин Желязков се е превърнал в „страшилището” за затворническите надзиратели. Неговият специалитет, докато е зад решетките, е да реже с бръснарско ножче части от тялото си, за да попадне в затворническата или цивилна болница и така да разнообрази ежедневието си. Докато бил в ловешкия затвор, той през ден си режел вените и карал надзирателите да го водят на превръзки. Накрая на служителите им писнало и го преместили в затворническото общежитие в Троян, където да бъде на по-лек режим и най-после да се укроти. Там през юли 2012 г. обаче Господин отрязал лявото си ухо направо пред един от надзирателите и го хвърлил в тоалетната. След това пуснал течащата вода от казанчето.

Причината пандизчията да се прави на Ван Гог била, че ръководството на общежитието отказало да го изкарва на работа. По този начин той нямал възможност да отработва присъдата си и да излезе от затвора по-рано. Два месеца по-късно пък психарят срязал част от горната си устна и лявата буза, след като един от надзирателите го нарекъл „луд”. След още няколко месеца повторил същата операция, но от другата страна на лицето. Последната хирургическа интервенция на Господин върху собственото му тяло пък е от септември 2013-а, когато си отрязал тестисите също с бръснарско ножче. След като бил откаран в болницата, лекарите успели някак си отново да зашият и да му върнат на мястото мъжките атрибути. В Ловешкия затвор и в общежитието в Троян отдавна са вдигнали ръце от Господин Желязков и изпадат в шок и ужас само при мисълта, че той може отново да се върне при тях.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1777 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ТОНИ

2015.04.08 | 23:47

2
МОГА ЛИ ДА ПОПИТАМ КАК В ЕДИН ЗАТВОРНИК ВИНАГИ ИМА НЕЩО ЗА РЯЗАНЕ НАЛИ ТАКИВА НЕЩА СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ЗАТВОРНИЦИТЕ
да ви е честит

2015.04.08 | 11:15

1
екстра от този симпатяга България ще има голяма полза и ние ще му плащаме престоят в клиниките му, а когато аз или децата ми се наложи да отидат на лекар....ще си плащам като луд, независимо, че внасям осигуровки.

Добави коментар

Водещи новини