Бивш полицай търгувал с гласове

  • 18 октомври 2011 18:32

  • 2167
  • 0
Бивш полицай търгувал с гласове
© в. Струма

Бившият полицай от ОД на МВР - Благоевград, сега пенсионер, който бе емблематичен за областния център - Никола Доганджийски-Колевеца, е бил включен в списъка с лица, занимаващи се с купуване на гласове в полза на партия, пише в Струма.

Той бил призован в Икономическа полиция, за да бъде “профилактиран” по списъка, в който има 70 лица, познати на ченгетата от предишни избори, сред които има криминалнопроявени и активни купувачи на гласове. Колевеца е подписал разпореждането, поднесено му от неговите бивши колеги.

Открит за коментар, Никола Доганджийски каза: “Не мога да си обясня какво беше това чудо. Получих призовка да се явя в полицията и отидох при началника на Първо полицейско управление на МВР Христо Величков да го питам за какво става въпрос. От него разбрах, че има оперативен сигнал, че се занимавам с партии. Сигналът бил в Икономическа полиция, където ми казаха същото. Нито съм видял “сигнала”, нито някой ми го показа. Толкова унизен се почувствах, дал съм на системата 27 години от съзнателната си трудова дейност, бил съм добър в работата си, пенсионирах се честно и почтено и сега наред с всички престъпници ме ваикат на разпит. Толкова е страшно! Ще поискам сигнала, който ме уличава в престъпление, и ако не ми го покажат, ще ги съдя”, заключи Доганджииски.

Преди около месец полицаите от ОД на МВР - Благоевград направиха списък от криминалнопроявени лица от целия регион, които се активизират по време на избори и раздават пари в полза на една или друга партия. Всички по списъка се призовават в полицията и подписват предупредителни протоколи, че ако бъдат заловени да се занимават с това, полицията ще пристъпи към арестуването им и вкарването им в съда.

Последвайте канала на

Novini.bg
2167 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини