Отложиха делото по жалба на Местан за агитация на турски език

  • 01 април 2015 15:01

  • 1333
  • 1
Отложиха делото по жалба на Местан за агитация на турски език
©

За 19 май бе отложено делото, с което председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в обжалва пред момчилградския съд наложената му парична санкция с решение на ЦИК - за предизборна агитация на различен от официалния български език.

Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в бе глобен по чл. 181, ал. 2 от Изборния кодекс за агитация по време на предизборната кампания за народни представители за 43-то НС в кирковското село Подкова. Днешното заседание е второ, а причина за отлагането му бе неявяване на двама от свидетелите, сред които и на актосъставителя, предаде БТА.

На делото не се яви и жалбоподателя Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, редовно призован, по думите на съдия Полина Амбарева. Той не бе представляван и от съдебен защитник. Днес в Районния съд в Момчилград се гледа и дело, заведено от депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов, който също обжалва глоба за агитация на турски език в село Подкова. То бе отложено за 19 май заради неявяване на двама от свидетелите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1333 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2015.04.01 | 19:50

1
Майчин език в къщи в България на български -пише го в Конституцията ???????????????????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини