Варненски сводник остава в ареста

  • 18 октомври 2011 16:16

  • 899
  • 0
Варненски сводник остава в ареста
© Булфото

Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Районен съд - Варна на 35-годишния Д. В., привлечен като обвиняем за трафик на хора и сводничество.

Спрямо Д. В. са предявени обвинения затова, че при условията на продължавано престъпление набирал отделни лица с цел да бъдат използвани за развратни действия (престъпление по чл.159а, ал.1, вр. чл.26 от НК) и предоставял помещения от собственото си жилище за осъществяване на сексуални контакти (престъпление по чл.155, ал.2 от НК).

Предвиденото в закона наказание само за първото престъпление е от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба в размер от 3 хиляди до 12 хил.лв.

35-годишният Д. В. има предходна съдимост. Съдът счете, че с цел да се предотврати възможността обвиняемия да се опита да осуети разкриването на обективната истина, да въздейства върху свидетелите или да извърши друго престъпление, следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Обжалването на мярката е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване делото е насрочено за разглеждане пред горната съдебна инстанция за 26 октомври от 13 часа.

Последвайте канала на

899 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини