Закопчаха варненец за трафик на хора

  • 17 октомври 2011 15:22

  • 1224
  • 0
Закопчаха варненец за трафик на хора
© Булфото

Полицията във Варна задържа мъж за вътрешен трафик на хора.

Това съобщи на пресконференция комисар Димитър Димитров, директор на Областна дирекция на МВР-Варна. След утвърден план, образуван на 27 юли, този петък полицията е пристъпила към реализиране на досъдебно производство за вътрешен трафик – склоняване към проституция и свождане към такава.

В апартамент на улица „Гео Милев” №9 е била задържана проститутка, която в момента е бил с клиент от град София. Впоследствие е бил задържан и собственикът на апартамента, както и таксиметров шофьор, за който е имало събрана информация, че превозва проституиращи момичета до посочен адрес. Три от лицата са били разпитани пред съдия и в момента е задържан собственикът на апартамента Д.С.В. на 35 години, който има четири присъди. По думите на Цветанка Гетова, директор на Районна прокуратура-Варна, мъжът е задържан за 72 часа, повдигнати са обвинение по член 159 а за трафик на хора, за което престъпление е предвидено лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 3000 до 12 000 лева.

Освен това мъжът, може да бъде обвинен и за системно предоставяне на помещения за установени към момента три лица за полови сношения. За това престъпление наказанието е до 5 години лишаване от свобода и глоба от 1000 до 5000 лева. По думи на Гетова внесено е вече искане за налагане мярка на неотклонение „задържане под стража”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1224 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини